H-9024 Győr, Kálvária u. 22/D. +36 96/510-800 info@hotel-kalvaria.hu

Győr környéke

Győr felfedezése mellett a környék is tartogat számos látnivalót és programot. Válogasson kedvére:

Listájáról semmiképp sem hagyhatja ki a Pannonhalmi Bencés Főapátságot, melynek épületegyüttesét és környékét 1996 decemberében a Világörökség részévé nyilvánították (Győrtől való távolság: 25 km). Az Apátságban megtekinthető a templom, az altemplom, a kerengő és a könyvtár. Az apátsági szőlő- és borművelő hagyomány újrateremtésének köszönhetően látogatható az Apátsági Pincészet, ahol a Pannonhalma - Sokoróalja borvidék neves nedűiből is kóstolhatnak az ide látogatók.

levendula


Apátsági Arborétum és Gyógynövénykert: A huszonkét hektáros, a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet részét képező védett területen ma több száz fa- és cserjefaj található, s ezek egy része különleges, az országban csak kevés helyen előforduló faj és fajta. A FŐAPÁTSÁGI ARBORÉTUM a felüdülés és kikapcsolódás helye. A hagyományos kolostorkerti gyógynövénykultúrát mutatja be a GYÓGYNÖVÉNYKERT és GYÓGYNÖVÉNYHÁZ, ahol a látogató megismerkedhet a gyógy- és fűszernövényekkel, megkóstolhatja a bencés gyógyteakeverékeket, likőröket és csokoládékat, és nyomon követheti a levendulaolaj készítésének folyamatát. A gyógynövénykert nyáron programok és rendezvények helyszíne, melyek közül kiemelkednek a LEVENDULAHETEK és a GYÓGYNÖVÉNYES HÉT.

 Érdemes felfedezni a Szigetköz szépségeit is (34-50 km, a meglátogatott települések függvényében) gyalogos-, vízi-, kerékpáros- és lovas túrákon. A Duna-menti nemzetközi kerékpárút (EuroVelo 6) része a Szigetközön átvezető szakasz. A Szigetköz legnagyobb vonzereje a rendkívül gazdag és változatos élővilága, a vízitúrák, a horgászat, a kerékpározás szerelmeseinek igazi paradicsom e táj.

A komáromi erődrendszer: A város, ahol az Arany ember is élt…, a homokdomb, ahol Klapka György 1849-ben földerődöket emelt, a titkos hely, ami 45 évre még a térképekről is eltűnt.

komaromierod


A komáromi erődök Közép-Európa legnagyobb, épen fennmaradt, újköri erődjei, kedvelt helyszínei a családi kirándulásoknak. Az erődök egyedi jellege, az évszázados falak, a várárkok és a kazamaták hangulata különlegessé és izgalmassá varázsolja az itt töltött órákat. A dél-komáromi Monostori Erőd, Igmándi Erőd és Csillag Erőd alkotta erődrendszer kiemelten jelentős nemzeti műemlékünk, mely szerepel az Unesco Világörökség Várományosi listáján.

Kaland, történelem, kultúra, művészet és műemléki környezet, mindezt egyben nyújtja látogatóinak a komáromi erődrendszer.

Lébény: Győrtől 26 km-re fekvő település. A falu ékessége a Szent Jakab apostol plébániatemplom – egykori bencés apátsági templom és középkori monostor – a XIII. század elején épület. Magyarország egyik legjelentősebb román kori építészeti emléke. Árpád-kori templomunk egész évben várja a látogatókat, zarándokokat.

Átélni, kutatni, játszani – FUTURA

Elég bátor vagy? Villámcsapás, nagyfeszültség, séta egy függőhídon…… Fedezd fel a négy őselem titkait a FUTURA Élményközpontban! Meghívunk egy virtuális űrutazásra és egy különleges kísérleti bemutatóra is. Borzongásra vágysz? Szabadulj a pániklaborból, próbáld ki a Tesla küldetést vagy ülj be egy 5D-s vetítésre! Élmények az egész családnak, élmények pont Neked!

Futura
Látogasson el weboldalukra:www.futuramoson.hu

Túra a Szigetköztől Pannonhalmáig

Elkészült a Szigetközi kalandtérkép, amely Mosonmagyaróvár és Pannonhalma között 101 turisztikai attrakciót mutat be, segítve a látogatókat a programok, lehetőségek megtalálásában.  Tekintse meg online a térképet és fedezze fel a Szigetközt. 

Kiemelt akcióink
Ajándékozzon győri pihenést és felejthetetlen wellness élményt!
Szállodánk képekben